آلیسین موجود در سیر ترشی فله و ویتامین B1 برای تشکیل ماده ای به نام آلیتیامین ترکیب می شوند، همانطور که قبلا ذکر شد، آلتیامین در رفع خستگی تاثیر دارد، اما همچنین اثر فعال کردن ترشح نورآدرنالین در بدن را دارد.
نورآدرنالین اثر فعال کردن لیپاز، آنزیم لیپولیتیک را دارد و با تجزیه چربی، متابولیسم انرژی بهبود می یابد.
ویتامین B1 همچنین اثر فعال کردن ترشح نورآدرنالین و بهبود متابولیسم انرژی را دارد، اما میزان ترشح نورآدرنالین با آلتیامین بیشتر است.
علاوه بر این، از آنجایی که ویتامین B1 یک ویتامین محلول در آب است، این عیب را دارد که نه تنها جذب ضعیفی ندارد، بلکه به راحتی از بدن دفع می شود.
سیر نیز بهترین غذا برای تهیه این آلیتیامین است.
فواید آلیسین موجود در سیر به همین جا ختم نمی شود.
آلیسین با حرارت دادن به اسکوردینین تبدیل می شود.
این اسکوردینین دارای اثر گسترش مویرگ ها و ترویج تولد مجدد سلول ها در سراسر بدن است.
گسترش مویرگ ها نه تنها متابولیسم کل بدن را بهبود می بخشد، بلکه باعث بهبود گردش خون و بهبود سردی می شود.
سیر همچنین از تصلب شرایین و لخته شدن خون جلوگیری می کند.
تصلب شرایین بدتر شدن عملکرد شریان به دلیل سخت شدن دیواره شریان است.
سلول های اندوتلیال که مواد مغذی را از خون عبوری از رگ های خونی جذب می کنند، آسیب می بینند و کلسترول وارد شده و در آنجا رسوب می کند و رگ های خونی را باریک می کند.
سیر حاوی مادهای به نام متیل آلیل تری سولفید است که باعث سرکوب تجمع پلاکتی و جلوگیری از سکته مغزی و تصلب شرایین ناشی از ترومبوز پلاکتی میشود.
آجون که در سیر نیز یافت می شود، حتی نسبت به متیل آلیل تری سولفید، اثر ضد انعقادی قوی تری بر پلاکت ها دارد.
علاوه بر این، آلیسین خود اثر جلوگیری از لخته شدن خون، افزایش کلسترول خوب که در انتقال کلسترول اضافی بدن به کبد و پردازش آن و کاهش کلسترول بد که باعث تصلب شرایین می شود را دارد.
گفته می شود که در پیشگیری از تصلب شرایین موثر است زیرا افزایش سطح کلسترول را سرکوب می کند و انعقاد خون را به تاخیر می اندازد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.